Божественна Літургія у 9-ту Неділю після П’ятидесятниці

Сьогодні 25-го серпня, у 9-у Неділю по П’ятидесятниці у нашому монастирі було відслужено дві Божественні літургії,ранню літургію очолив архімандрит Нестор у співслужінні братії обителі. 

Під час Божественної літургіі підносилися сугубі молитви за мир в Україні.
Були великі люди, які будували будівлю свого християнського життя з дорогоцінних каменів, як будував її преподобний і богоносний отець наш Серафим Саровський, святителі Питирим Тамбовський і Тихон Воронезький. Були такі, які будували із золота і срібла.
Але є багато людей, які вважають себе християнами, які будують будівлю свого життя з дерева, сіна, соломи. Що це означає? Вони будують теж на основі, покладеній апостолом Павлом, на Основі, Яка є Ісус Христос, але будують непридатні, жалюгідні халупи – дерев’яні, солом’яні, інколи навіть тільки схожі на купу сіна, бо рідко творять богоугодні справи, а частіше грішать. Мало вони думають про жертви духовні, а більше дбають про те, щоб збудувати будівлю для безтурботного життя в цьому віці.
Є деякі люди, чиї будівлі подібні до павутиння, і тчуть вони це павутиння все життя, чекаючи, щоб у нього заплуталися брати й сестри їхні. Про таких уже годі й говорити. (Лука Кримський святитель)